Boen de citroen schoon en snijd met een scherp mes of dunschiller 3 reepjes van de gele schil. Schil de peren, laat de stelen eraan zitten.
Doe de wijn in een ruime pan en voeg de suiker, kaneelstokjes, kruidnagels, het laurierblaadje en de citroenschil toe. Voeg de peren toe en vul aan met het water of tot ze net onder staan.
Knip een cirkel ter grootte van de pan uit het bakpapier en leg als een deksel op de peren. Stoof de peren in ca. 1 uur en 30 min. op laag vuur gaar. Haal de peren uit de pan en kook het kookvocht in ca. 30 min. tot een derde in. Serveer de stoofperen in de siroop.
Stoofperen koken
Tijd voor peren stoven! Want er gaat niets boven stoofperen koken en deze klassieke stoofpeertjes maak jij voortaan gemakkelijk zelf.
- bewaartipJe kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.
- variatietipGebruik rodedruivensap voor stoofperen zonder wijn of vervang de wijn en maak stoofperen in port.
- bereidingstipJe kunt de stoofperen ook gebruiken voor een stoofperencompote.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
- bereidingstipJe kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.
Stoofperen maken
Instructievideo - 03:22 min.
Gerelateerde recepten
Stoofperen koken
Tijd voor peren stoven! Want er gaat niets boven stoofperen koken en deze klassieke stoofpeertjes maak jij voortaan gemakkelijk zelf.

bijgerecht
4 personen
240 kcal
10 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon en snijd met een scherp mes of dunschiller 3 reepjes van de gele schil. Schil de peren, laat de stelen eraan zitten.
Doe de wijn in een ruime pan en voeg de suiker, kaneelstokjes, kruidnagels, het laurierblaadje en de citroenschil toe. Voeg de peren toe en vul aan met het water of tot ze net onder staan.
Knip een cirkel ter grootte van de pan uit het bakpapier en leg als een deksel op de peren. Stoof de peren in ca. 1 uur en 30 min. op laag vuur gaar. Haal de peren uit de pan en kook het kookvocht in ca. 30 min. tot een derde in. Serveer de stoofperen in de siroop.
bewaartip:Je kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.
variatietip:Gebruik rodedruivensap voor stoofperen zonder wijn (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194524) of vervang de wijn en maak stoofperen in port (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R999944).
bereidingstip:Je kunt de stoofperen ook gebruiken voor een stoofperencompote (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195717).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
bereidingstip:Je kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
250 ml soepele rode wijn
75 g kristalsuiker
2 kaneelstokjes
4 kruidnagels
1 laurierblaadje
700 ml kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier