Maak de makreel schoon: trek het vel weg en neem het visvlees van de graat. Verwijder kleine graatjes. Leg de stukken visvlees in een diep bord en trek ze met twee vorken uit elkaar. Meng het visvlees met de wijn, boter en tijm en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep het makreelmengsel in 4 kleine potjes of kommetjes, strijk de bovenkant glad en zet de potjes met rillettes minstens 1 uur in de koelkast.
Rooster de sneetjes brood en snijd ze elk in 4 driehoekjes. Zet de potjes met makreelrillettes op borden en leg de driehoekjes brood, augurkjes en olijven ernaast.
Rillettes van gerookte makreel
- algemeenRillettes is in vet gesmoord vlees dat uit elkaar is getrokken en met het vet tot een smeuïge massa stolt. In dit recept wordt gestoomde vis gebruikt, die met boter smeuïg wordt gemaakt.
Gerelateerde recepten
Rillettes van gerookte makreel

voorgerecht
4 personen
385 kcal
5 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
Aan de slag
Maak de makreel schoon: trek het vel weg en neem het visvlees van de graat. Verwijder kleine graatjes. Leg de stukken visvlees in een diep bord en trek ze met twee vorken uit elkaar. Meng het visvlees met de wijn, boter en tijm en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep het makreelmengsel in 4 kleine potjes of kommetjes, strijk de bovenkant glad en zet de potjes met rillettes minstens 1 uur in de koelkast.
Rooster de sneetjes brood en snijd ze elk in 4 driehoekjes. Zet de potjes met makreelrillettes op borden en leg de driehoekjes brood, augurkjes en olijven ernaast.
algemeen:Rillettes is in vet gesmoord vlees dat uit elkaar is getrokken en met het vet tot een smeuïge massa stolt. In dit recept wordt gestoomde vis gebruikt, die met boter smeuïg wordt gemaakt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 gerookte makreel
50 ml droge witte wijn
1 el verse tijm
50 g boter
0 nootmuskaat
4 sneetjes witbrood
12 kleine augurken
12 zwarte olijven