Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in de braadpan en bak de ui 6 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de runderlappen in stukken van ca. 1 cm. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, knoflook en chilipoeder toe aan de ui en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water toe en breng aan de kook. Doe de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur 2 uur stoven. Roer af en toe. Snijd de paprika’s elk in 8 parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd elk stuk in drieën. Voeg toe aan het vlees en laat nog 30 min. garen met de deksel op de pan. Breng de goulash op smaak met peper en eventueel zout.
Goulash (Hongaarse stoofschotel)
Dit Hongaarse stoofvlees recept is het perfecte comfort food voor winterse dagen
- vegatipBekijk ook dit recept
- bewaartipDeze goulash is de dag na de bereiding nog lekkerder. De smaken hebben dan de tijd gehad om helemaal in het vlees te trekken. Je kunt de goulash 2 dagen bewaren of invriezen, dan is-ie 3 maanden houdbaar.
- combinatietipLekker met verse peterselie en gekookte aardappel.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gerelateerde recepten
Goulash (Hongaarse stoofschotel)
Dit Hongaarse stoofvlees recept is het perfecte comfort food voor winterse dagen

hoofdgerecht
4 personen
385 kcal
20 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in de braadpan en bak de ui 6 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de runderlappen in stukken van ca. 1 cm. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, knoflook en chilipoeder toe aan de ui en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water toe en breng aan de kook. Doe de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur 2 uur stoven. Roer af en toe. Snijd de paprika’s elk in 8 parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd elk stuk in drieën. Voeg toe aan het vlees en laat nog 30 min. garen met de deksel op de pan. Breng de goulash op smaak met peper en eventueel zout.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186817/vegetarische-koolraapgoulash-met-rijst)
bewaartip:Deze goulash is de dag na de bereiding nog lekkerder. De smaken hebben dan de tijd gehad om helemaal in het vlees te trekken. Je kunt de goulash 2 dagen bewaren of invriezen, dan is-ie 3 maanden houdbaar.
combinatietip:Lekker met verse peterselie en gekookte aardappel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g middelgrote uien
40 g ongezouten roomboter
2 el tomatenpuree
2 tenen knoflook
600 g runderlappen
1 tl karwijzaad
2 tl milde paprikapoeder
¼ tl chilipoeder
500 ml heet water
1 zak paprikamix
Dit heb je nodig
braadpan