Bleekselderijsalade met appel en noten
Die mooie groene stengels zijn veelzijdiger dan je misschien denkt; probeer deze salade maar eens! Een zoetje van de appel, frisromige dressing een bite dankzij macadamia's.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de noten 3-4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes van een ½ cm en snijd het blad grof. Snijd de appel in blokjes van een ½ cm en de bosui in ringen van een ½ cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng de bleekselderij, appel en bosui met de noten, het citroensap en -rasp, de mayonaise en mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bleekselderijsalade met appel en noten
Die mooie groene stengels zijn veelzijdiger dan je misschien denkt; probeer deze salade maar eens! Een zoetje van de appel, frisromige dressing een bite dankzij macadamia's.
bijgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de noten 3-4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes van een ½ cm en snijd het blad grof. Snijd de appel in blokjes van een ½ cm en de bosui in ringen van een ½ cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Meng de bleekselderij, appel en bosui met de noten, het citroensap en -rasp, de mayonaise en mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g macadamianoten
500 g bleekselderij
1 friszoete appel
3 bosuitjes
½ biologische citroen
2 el mayonaise
½ el fijne mosterd