Knip met een schaar de pantsers van de garnalen in tot het staartje. Snijd de garnaal met een scherp mesje iets in en verwijder eventueel de zwarte draadjes.
Meng in een kom het limoensap met de olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg naar smaak zout en chilipeper toe. Schep de garnalen en de citroenmelisse door de marinade. Dek de kom af en marineer de garnalen ca. 1 uur in de koelkast.
Verhit de barbecue met de grillmand voor. Laat de garnalen in een zeef uitlekken. Leg de garnalen in de grillmand op de barbecue en gril ze aan elke kant ca. 3 minuten. Schep de garnalen op een schaal. Schenk de sojasaus in een kommetje en serveer deze als dip erbij.
In hun pantser blijven de garnalen niet aan het rooster plakken en dat pantser geeft tijdens het grillen een heerlijke smaak aan de reuzengarnalen.
Gegrilde reuzengarnalen met limoen
- algemeenZo'n barbecuemenu met garnalen, kip en zomergroenten vraagt om een zonnige rosé die fris en droog is, maar genoeg body heeft om bij alle gerechten te passen. Een stevige rosé, zoals een Syrah uit de Languedoc is de aanrader. Zin in een dessertwijn? Een halfzoete Riesling uit de Duitse Moezel zorgt voor een frisse finale.
Gerelateerde recepten
Gegrilde reuzengarnalen met limoen

voorgerecht
6 personen
135 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Knip met een schaar de pantsers van de garnalen in tot het staartje. Snijd de garnaal met een scherp mesje iets in en verwijder eventueel de zwarte draadjes.
Meng in een kom het limoensap met de olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg naar smaak zout en chilipeper toe. Schep de garnalen en de citroenmelisse door de marinade. Dek de kom af en marineer de garnalen ca. 1 uur in de koelkast.
Verhit de barbecue met de grillmand voor. Laat de garnalen in een zeef uitlekken. Leg de garnalen in de grillmand op de barbecue en gril ze aan elke kant ca. 3 minuten. Schep de garnalen op een schaal. Schenk de sojasaus in een kommetje en serveer deze als dip erbij.
In hun pantser blijven de garnalen niet aan het rooster plakken en dat pantser geeft tijdens het grillen een heerlijke smaak aan de reuzengarnalen.
algemeen:Zo'n barbecuemenu met garnalen, kip en zomergroenten vraagt om een zonnige rosé die fris en droog is, maar genoeg body heeft om bij alle gerechten te passen. Een stevige rosé, zoals een Syrah uit de Languedoc is de aanrader. Zin in een dessertwijn? Een halfzoete Riesling uit de Duitse Moezel zorgt voor een frisse finale.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
500 g reuzengarnalen
1 limoen
3 el olijfolie
2 tenen knoflook
0 gedroogde chilipeper
3 el citroen
4 el Japanse sojasaus
Dit heb je nodig
grillmand