Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de pompoen toe en bak 5 min. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan tot de pompoen gaar is.
Schep de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel de ricotta erover.
- algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm het 10 min. al omscheppend in een hapjespan. Verdeel tot slot de ricotta erover.
- algemeenVariatietip: Vervang voor meer pit de ricotta door blauwaderkaas, zoals Cambozola 70+.
Gerelateerde recepten
Tomatenpasta met zoete pompoen

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de ongeschilde pompoen in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de pompoen toe en bak 5 min. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan tot de pompoen gaar is.
Schep de pasta door de saus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel de ricotta erover.
algemeen:U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm het 10 min. al omscheppend in een hapjespan. Verdeel tot slot de ricotta erover.
algemeen:Variatietip: Vervang voor meer pit de ricotta door blauwaderkaas, zoals Cambozola 70+.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g volkorenpenne
1 verse pompoen
2 el traditionele olijfolie
1 ui
2 tl gedroogde rozemarijn
375 g tomato frito
250 g ricotta