Pompoenrisotto
Voor deze pompoenrisotto roosteren we de pompoen eerst in de oven. Daardoor krijgt de risotto een extra pompoen-kick! Probeer het maar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel het vruchtvlees over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3/4 van de olie. Bestrooi met de kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in de oven.
Verhit de rest van de olie en de boter in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit de ui 8 min. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Pompoenrisotto
Voor deze pompoenrisotto roosteren we de pompoen eerst in de oven. Daardoor krijgt de risotto een extra pompoen-kick! Probeer het maar!
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel het vruchtvlees over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3/4 van de olie. Bestrooi met de kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in de oven.
Verhit de rest van de olie en de boter in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit de ui 8 min. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 verse pompoen
4 el traditionele olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
50 g ongezouten roomboter
1 grote ui
300 g risottorijst
1¼ l kippenbouillon van tablet
100 g Grana Padano poeder