Snijd de citroen in 6 partjes. Meng de crème fraîche, mayonaise en mierikswortel in een kom. Houd 6 mooie, kleine takjes dille achter als garnering, snijd de rest van de dille fijn en voeg toe aan de crème fraîche.
Snijd 6 sneetjes van het briochebrood, rooster deze krokant in de broodrooster en snijd ze diagonaal door. Snijd de zalm in plakjes. Verdeel over borden en leg er 2 puntjes brood naast. Serveer met de mierikswortelcrème en een partje citroen. Garneer met de achtergehouden dille.
- algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
- algemeenU kunt de mierikswortelcrème 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenMierikswortel smaakt ook lekker door aardappelpuree. Meng er 1 el door tijdens het stampen van de puree.
Gerelateerde recepten
Zalm met mierikswortelcrème

voorgerecht
6 personen
355 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de citroen in 6 partjes. Meng de crème fraîche, mayonaise en mierikswortel in een kom. Houd 6 mooie, kleine takjes dille achter als garnering, snijd de rest van de dille fijn en voeg toe aan de crème fraîche.
Snijd 6 sneetjes van het briochebrood, rooster deze krokant in de broodrooster en snijd ze diagonaal door. Snijd de zalm in plakjes. Verdeel over borden en leg er 2 puntjes brood naast. Serveer met de mierikswortelcrème en een partje citroen. Garneer met de achtergehouden dille.
algemeen: Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
algemeen:U kunt de mierikswortelcrème 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Mierikswortel smaakt ook lekker door aardappelpuree. Meng er 1 el door tijdens het stampen van de puree.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 citroen
125 ml crème fraîche
2 el mayonaise
2 el mierikswortel
15 g dille
1 brioche brood
600 g zalmhaasjes
Dit heb je nodig
broodrooster