Kerrierijst met kipfilet en rozijnen
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kipfilet in ca. 12 min. bruin en gaar. Kook de sperziebonen in weinig water met zout in ca. 6 min. beetgaar.
Verhit de resterende 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 min. Schep er de rijst, de crème fraîche en de rozijnen door en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de kerrierijst op 4 borden en leg er de kipfilet bij. Serveer met de sperziebonen.
Kerrierijst met kipfilet en rozijnen
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014655_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kipfilet in ca. 12 min. bruin en gaar. Kook de sperziebonen in weinig water met zout in ca. 6 min. beetgaar.
Verhit de resterende 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 min. Schep er de rijst, de crème fraîche en de rozijnen door en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de kerrierijst op 4 borden en leg er de kipfilet bij. Serveer met de sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g witte rijst
500 g kipfilet
4 el olie
1 pak sperziebonen
2 uien
2 tl kerriepoeder
1 bekertje crème fraîche
3 el rozijnen