Lekkerbekje met witlof en mandarijn
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de lekkerbekjes in 8 min. gaar en bruin. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de onderkant van het witlof en halveer de stronken in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd de stronken in reepjes. Pel 3 mandarijnen en haal de partjes los. Pers de laatste mandarijn uit. Meng het witlof met de ui en de mandarijnpartjes.
Klop een dressing van de slasaus, de dille en 2 el mandarijnsap. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Giet de aardappelen af en verdeel met de lekkerbekjes over 4 borden. Sprenkel de rest van het mandarijnsap over de lekkerbekjes. Serveer met de witlofsalade.
Lekkerbekje met witlof en mandarijn
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007020_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de lekkerbekjes in 8 min. gaar en bruin. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de onderkant van het witlof en halveer de stronken in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd de stronken in reepjes. Pel 3 mandarijnen en haal de partjes los. Pers de laatste mandarijn uit. Meng het witlof met de ui en de mandarijnpartjes.
Klop een dressing van de slasaus, de dille en 2 el mandarijnsap. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Giet de aardappelen af en verdeel met de lekkerbekjes over 4 borden. Sprenkel de rest van het mandarijnsap over de lekkerbekjes. Serveer met de witlofsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg aardappelen
2 el olijfolie
2 x 2 stuks lekkerbekjes
700 g witlof
4 mandarijnen
1 kleine rode ui
3 el halfvolle slasaus
1 tl gedroogde dille