In (soep)pan olie verhitten. Ui ca.4 min. zachtjes bakken. Een teentje knoflook erboven uitpersen en kort meebakken. 2/3 deel van tomaatreepjes even meebakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend op halfhoog vuur laten slinken. Kikkererwten in zeef afspoelen. kikkererwten en kaneel door spinaziemengsel roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en soep 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen tweede teentje knoflook boven yoghurt uitpersen. Munt erdoor roeren. Rest van tomaatreepjes erover strooien. Yoghurt apart bij soep serveren. Lekker met geroosterde shoarmabroodjes.
- algemeenVoor een meer gebonden soep kunt u de helft van de kikkerewten in de keukenmachine pureren. Voeg dan de kikkererwtenpuree samen met de hele kikkererwten aan de soep toe.
Kikkererwtensoep met spinazie en yoghurt

hoofdgerecht
4 personen
245 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In (soep)pan olie verhitten. Ui ca.4 min. zachtjes bakken. Een teentje knoflook erboven uitpersen en kort meebakken. 2/3 deel van tomaatreepjes even meebakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend op halfhoog vuur laten slinken. Kikkererwten in zeef afspoelen. kikkererwten en kaneel door spinaziemengsel roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en soep 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen tweede teentje knoflook boven yoghurt uitpersen. Munt erdoor roeren. Rest van tomaatreepjes erover strooien. Yoghurt apart bij soep serveren. Lekker met geroosterde shoarmabroodjes.
algemeen:Voor een meer gebonden soep kunt u de helft van de kikkerewten in de keukenmachine pureren. Voeg dan de kikkererwtenpuree samen met de hele kikkererwten aan de soep toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el olijfolie
1 rode ui
2 teentjes knoflook
6 zongedroogde tomaten in olie
300 g panklare spinazie
1 blik kikkererwten
¼ tl kaneel
2 kruidenbouillontabletten
150 g Griekse yoghurt
1 tl gedroogde munt