Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de steel en onderkant van de courgettes en snijd ze in de lengte in 6 repen. Snijd de repen in de breedte doormidden.
Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten, laat de groene steelaanzet eventueel zitten.
Verdeel de courgette, de paprika, de ui en de knoflook over een met bakpapier beklede braadslee. Schenk de olie erover en verdeel de takjes tijm ertussen. Bestrooi met het zeezout en peper naar smaak. Bak de ratatouille in ca. 40 min. in de oven gaar.
- algemeenTijm is ook een goede smaakmaker in een tomatensaus.
Gerelateerde recepten
Geroosterde ratatouille

bijgerecht
4 personen
215 kcal
15 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de steel en onderkant van de courgettes en snijd ze in de lengte in 6 repen. Snijd de repen in de breedte doormidden.
Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten, laat de groene steelaanzet eventueel zitten.
Verdeel de courgette, de paprika, de ui en de knoflook over een met bakpapier beklede braadslee. Schenk de olie erover en verdeel de takjes tijm ertussen. Bestrooi met het zeezout en peper naar smaak. Bak de ratatouille in ca. 40 min. in de oven gaar.
algemeen:Tijm is ook een goede smaakmaker in een tomatensaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 courgettes
2 zakken zoete puntpaprika's
2 rode uien
8 tenen knoflook
4 el olijfolie
½ bakje verse tijm
2 tl zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier, braadslede