Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok en roerbak de garnalen met de peper, de helft van de sjalot, knoflook en koriander op hoog vuur in ca. 4 min. roze en gaar. Neem uit de pan. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pers de limoen uit en snijd het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met het limoensap. Snijd het blad van de verse koriander fijn.
Snijd de komkommer in blokjes en meng met de rest van de sjalot en de helft van de verse koriander. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Breng de salade op smaak met peper en zout. Schep in kommetjes en verdeel de lauwwarme garnalen erover. Bestrooi met de rest van de koriander.
- variatietipVoeg een (uitgelekt) blikje maiskorrels (198 g) toe voor een kleurrijk en zoet accent.
Gerelateerde recepten
Pittige garnalen met avocado

voorgerecht
4 personen
280 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok en roerbak de garnalen met de peper, de helft van de sjalot, knoflook en koriander op hoog vuur in ca. 4 min. roze en gaar. Neem uit de pan. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pers de limoen uit en snijd het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel met het limoensap. Snijd het blad van de verse koriander fijn.
Snijd de komkommer in blokjes en meng met de rest van de sjalot en de helft van de verse koriander. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Breng de salade op smaak met peper en zout. Schep in kommetjes en verdeel de lauwwarme garnalen erover. Bestrooi met de rest van de koriander.
variatietip:Voeg een (uitgelekt) blikje maiskorrels (198 g) toe voor een kleurrijk en zoet accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode peper
2 sjalotten
1 teen knoflook
3 el zonnebloemolie
350 g verse reuzengarnalen
2 tl Ketoembar gemalen koriander
2 avocado's
1 limoen
15 g verse koriander
½ komkommer
2 trostomaten