Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak het spek in 5 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak nog 1 min. Voeg de tuinerwten toe en bak deze in 5 min. gaar. Besprenkel de sla met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tagliatelle af en vang wat kookvocht op. Schep de pasta met de pesto door het tuinerwtenmengsel. Voeg voor een smeuïge pasta een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de salade.
- algemeenVoeg aan de salade 2 el balsamicoazijn toe voor een fris accent.
Gerelateerde recepten
Lintpasta met spek & erwten

hoofdgerecht
4 personen
775 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak het spek in 5 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak nog 1 min. Voeg de tuinerwten toe en bak deze in 5 min. gaar. Besprenkel de sla met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tagliatelle af en vang wat kookvocht op. Schep de pasta met de pesto door het tuinerwtenmengsel. Voeg voor een smeuïge pasta een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de salade.
algemeen:Voeg aan de salade 2 el balsamicoazijn toe voor een fris accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g tagliatelle met ei
3 el olijfolie
1 duopak magere spekreepjes
2 rode uien
1 pak tuinerwten
1 potje pesto alla genovese
1 zak eikenbladslamelange