Stoofpotje kip met tomaten

Voor veel smaak heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. Als je maar de juiste kiest.

500 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de chorizo in blokjes, snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de trostomaten in stukken. Verhit de olie in een braadpan. Bak de kip in 4 min. rondom bruin. Neem de kip vervolgens uit de pan en bak de chorizo in dezelfde pan 3 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de tomaten, wijn en laurierblaadjes toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel nog 3 min.

  2. Leg de kip terug in de pan en stoof in ca. 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar. Neem de kip uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet het vuur hoog en laat de saus 6 min. inkoken. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer de kip met de tomatensaus.

  • combinatietipLekker met rijst en haricots verts.
  • bewaartipU kunt de stoofpot 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur in ca. 15 min.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Stoofpotje kip met tomaten

Voor veel smaak heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. Als je maar de juiste kiest.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig