Wrijf de stukken vis in met een klein beetje van de garam masala kruiden en een klein beetje citroensap en leg ze 1 uur in de koelkast, zodat ze lekker stevig worden.
Verhit voor de saus 2 el olie in een hapjespan en fruit de bosui zachtjes 2 minuten. Fruit de resterende garam masala 30 seconden mee. Voeg de room en de blokjes mango toe. Kook de saus zachtjes 4 min. en breng hem op smaak met zout en peper.
Verhit intussen de grillpan goed voor. Bestrijk de stukken vis met de resterende eetlepel olie en gril ze aan elke kant 2 minuten. Schep de stukken vis elk op een bord en lepel de saus erover. Bestrooi het gerecht met koriander. Lekker met basmatirijst en een gestoofde spitskool.
- algemeenGaram masala is een Indiaas kruidenmengsel dat traditioneel uit 7 verschillend specerijen bestaat. De hoeveelheden - en dus de smaak - verschilt per streek en familie.
Indiazalm met mangocurry

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Wrijf de stukken vis in met een klein beetje van de garam masala kruiden en een klein beetje citroensap en leg ze 1 uur in de koelkast, zodat ze lekker stevig worden.
Verhit voor de saus 2 el olie in een hapjespan en fruit de bosui zachtjes 2 minuten. Fruit de resterende garam masala 30 seconden mee. Voeg de room en de blokjes mango toe. Kook de saus zachtjes 4 min. en breng hem op smaak met zout en peper.
Verhit intussen de grillpan goed voor. Bestrijk de stukken vis met de resterende eetlepel olie en gril ze aan elke kant 2 minuten. Schep de stukken vis elk op een bord en lepel de saus erover. Bestrooi het gerecht met koriander. Lekker met basmatirijst en een gestoofde spitskool.
algemeen:Garam masala is een Indiaas kruidenmengsel dat traditioneel uit 7 verschillend specerijen bestaat. De hoeveelheden - en dus de smaak - verschilt per streek en familie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 stukken zalmhaasje
2 tl garam masala
1 tl citroensap
3 el zonnebloemolie
3 bosuitjes
150 ml geslagen room
1 mango
3 el verse koriander