Risotto met gebakken garnalen

Avondje Italiaans, met tijgergarnalen en zongedroogde tomaten.

515 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.

  2. Snipper de sjalot. Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alles gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. van het vuur af staan.

  3. Snijd de bosui in ringen. Verhit de resterende olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de diepe, warme borden en schep de garnalen erop.

  • combinatietipLekker met een salade van sperziebonen.
  • Risotto maken

    Instructievideo - 04:45 min.

Risotto met gebakken garnalen

Avondje Italiaans, met tijgergarnalen en zongedroogde tomaten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig