Wel de rozijnen in 100 ml heet water. Verhit ondertussen 3 el olie in een braadpan en bak de venkel op middelhoog vuur 15 min. Roer af en toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Voeg de ansjovis toe aan de venkel en laat de filets al roerend een beetje uit elkaar vallen. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de kappertjes, de peterselie en het citroensap toe. Schep de pasta met de rest van de olie door het venkelmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.
- algemeenVoor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de komkommerdip met mascarpone en de vis met bieslook (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Spaghetti met venkel

voorgerecht
4 personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Wel de rozijnen in 100 ml heet water. Verhit ondertussen 3 el olie in een braadpan en bak de venkel op middelhoog vuur 15 min. Roer af en toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Voeg de ansjovis toe aan de venkel en laat de filets al roerend een beetje uit elkaar vallen. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de kappertjes, de peterselie en het citroensap toe. Schep de pasta met de rest van de olie door het venkelmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.
algemeen:Voor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de komkommerdip met mascarpone en de vis met bieslook (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el blanke rozijnen
5 el olijfolie
1 venkelknol
300 g spaghetti
½ blikje ansjovisfilet
2 tenen knoflook
2 el kappertjes
3 el platte peterselie
½ citroen