Bietenrisotto
Wow, deze risotto ziet er vrolijk uit! De mooie roze kleur dankt het gerecht aan -je raadt het al- biet. Die geeft niet alleen een mooie kleur, de kleurige knollen geven ook een zoetige, aardse smaak aan deze bietenrisotto met witte kaas en rucola.
Aan de slag
Verhit de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de rijst toe en bak deze 2 min. mee totdat de korrels glanzen. Doe er een scheut bouillon bij en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is, dit duurt ca. 15 min.
Voeg de bieten toe. Verhit nog 5 min. tot de rijst gaar en smeuïg is.
Meng van het vuur af de kaasblokjes door de risotto. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rucola.
Bietenrisotto
Wow, deze risotto ziet er vrolijk uit! De mooie roze kleur dankt het gerecht aan -je raadt het al- biet. Die geeft niet alleen een mooie kleur, de kleurige knollen geven ook een zoetige, aardse smaak aan deze bietenrisotto met witte kaas en rucola.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD175696_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de rijst toe en bak deze 2 min. mee totdat de korrels glanzen. Doe er een scheut bouillon bij en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is, dit duurt ca. 15 min.
Voeg de bieten toe. Verhit nog 5 min. tot de rijst gaar en smeuïg is.
Meng van het vuur af de kaasblokjes door de risotto. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rucola.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 ui
4 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
1 l groentebouillon van tablet
670 g rode bieten in pot
200 g witte kaasblokjes light 22+
40 g rucola