Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes.
Verhit in een wok de olie. Roerbak de witlof op halfhoog vuur ca. 3 min. Roer de suiker erdoor en laat smelten. Voeg de oestersaus toe en schep op halfhoog vuur erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.
Roergebakken witlof
Verrassend en lekker: witlof uit de wok. Met een beetje suiker én wat oestersaus voor extra smaak.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Gerelateerde recepten
Roergebakken witlof
Verrassend en lekker: witlof uit de wok. Met een beetje suiker én wat oestersaus voor extra smaak.

bijgerecht
4 personen
85 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes.
Verhit in een wok de olie. Roerbak de witlof op halfhoog vuur ca. 3 min. Roer de suiker erdoor en laat smelten. Voeg de oestersaus toe en schep op halfhoog vuur erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 witlof
2 el traditionele olijfolie
½ el kristalsuiker
1 el oestersaus
Dit heb je nodig
wok