Gewokte spinazie met sesam

Spinazie wokken? Ga aan de slag met met deze versie van gewokte spinazie met als smaakmakers sesam, soja en sherry.

120 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden


Aan de slag


  1. Sesamzaad in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Spinazie wassen en met aanhangend water in grote pan doen. Spinazie aan de kook brengen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. In ca. 2 minuten beetgaar koken. Spinazie afgieten en in vergiet laten uitlekken. Basilicum in stukjes scheuren. In steelpan sherry, sojasaus, sesamolie en basilicum verwarmen; niet laten koken. Op smaak brengen met basterdsuiker, peper en zout en laten afkoelen tot lauwwarm. Sherrysausje door uitgelekte spinazie scheppen. Bestrooien met sesamzaad. Direct serveren.

Gewokte spinazie met sesam

Spinazie wokken? Ga aan de slag met met deze versie van gewokte spinazie met als smaakmakers sesam, soja en sherry.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig