Goulashsoep

Deze Hungarian hero is vullend, kruidig én lekker voor je portemonnee. 3 x winst.

20 min. bereiden / 3 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak in 3 min. rondom bruin. Voeg de paprikapoeder, knoflook, bloem en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg het water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2½ uur koken op laag vuur.

  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg samen met de aardappelen toe en laat de laatste 20 min. meekoken. Verwijder de laurierblaadjes en verdeel de soep over de kommen.

  • bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Goulashsoep

Deze Hungarian hero is vullend, kruidig én lekker voor je portemonnee. 3 x winst.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig