Schil de aardappelen, snijd ze in stukken. Kook ze met de tijm in 25 min. in water met zout gaar.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak het witlof 2 min. Meng de zure room erdoor.
Giet de aardappelen af. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep het witlof en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Lekker met kipsaucijzen.
- algemeenVoeg wat nootmuskaat toe voor een kruidig accent.
Gerelateerde recepten
Puree met witlof en kaas

bijgerecht
4 personen
405 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken. Kook ze met de tijm in 25 min. in water met zout gaar.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak het witlof 2 min. Meng de zure room erdoor.
Giet de aardappelen af. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep het witlof en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Lekker met kipsaucijzen.
algemeen:Voeg wat nootmuskaat toe voor een kruidig accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappelen
1 el gedroogde tijm
6 stronken witlof
2 el olijfolie
1 bekertje zure room
½ zakje gemalen oude kaas
Dit heb je nodig
pureestamper