Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
Snijd ondertussen de peen in schuine plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de peen, knoflook en het karwijzaad in 8 min. gaar.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de peen en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kaasschnitzels.
- algemeenKarwijzaad smaakt ook lekker door zuurkoolstamppot.
Gerelateerde recepten
Puree met peen en karwijzaad

bijgerecht
4 personen
315 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
Snijd ondertussen de peen in schuine plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de peen, knoflook en het karwijzaad in 8 min. gaar.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de peen en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kaasschnitzels.
algemeen:Karwijzaad smaakt ook lekker door zuurkoolstamppot.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappelen
1 bos bospeen
4 el olijfolie
1 teen knoflook
1 el karwijzaad
Dit heb je nodig
pureestamper