Zet de ovengrill aan. Dep de zalm droog met keukenpapier. Halveer en snijd de helften in dunne plakken.
Snijd de rozemarijn fijn en meng met de olie. Verdeel de helft van de olie over de schaal. Leg de zalm er dakpansgewijs op en bestrooi met peper en zout.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Knijp het sap uit de achtergebleven vliesjes en vang op.
Zet de schaal 2 min. onder de grill. De zalm wordt zo lauwwarm en halfgaar (mi-cuit).Verdeel er de sinaasappelpartjes, olijven, kappertjes, het sap en de rest van de rozemarijnolie over.
Zalm 'mi-cuit' met sinaasappel
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gerelateerde recepten
Zalm 'mi-cuit' met sinaasappel

voorgerecht
4 personen
510 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Zet de ovengrill aan. Dep de zalm droog met keukenpapier. Halveer en snijd de helften in dunne plakken.
Snijd de rozemarijn fijn en meng met de olie. Verdeel de helft van de olie over de schaal. Leg de zalm er dakpansgewijs op en bestrooi met peper en zout.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Knijp het sap uit de achtergebleven vliesjes en vang op.
Zet de schaal 2 min. onder de grill. De zalm wordt zo lauwwarm en halfgaar (mi-cuit).Verdeel er de sinaasappelpartjes, olijven, kappertjes, het sap en de rest van de rozemarijnolie over.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 x 100 g Schotse zalmfilet
2 el verse rozemarijn
6 el olijfolie extra vierge
2 handsinaasappels
4 el taggia olijven
3 el kappertjes
Dit heb je nodig
platte ovenschaal