Zalm 'mi-cuit' met sinaasappel

510 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zet de ovengrill aan. Dep de zalm droog met keukenpapier. Halveer en snijd de helften in dunne plakken.

  2. Snijd de rozemarijn fijn en meng met de olie. Verdeel de helft van de olie over de schaal. Leg de zalm er dakpansgewijs op en bestrooi met peper en zout.

  3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Knijp het sap uit de achtergebleven vliesjes en vang op.

  4. Zet de schaal 2 min. onder de grill. De zalm wordt zo lauwwarm en halfgaar (mi-cuit).Verdeel er de sinaasappelpartjes, olijven, kappertjes, het sap en de rest van de rozemarijnolie over.

  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Zalm 'mi-cuit' met sinaasappel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig