Meng het gehakt met 1/3 van de currypasta, peper en zout. Vorm kleine balletjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 min. gaar. Neem ze uit de pan.
Snipper ondertussen de ui en snijd de winterpeen in plakken. Bak de rest van de currypasta en de ui 3 min. in het bakvet. Bak de tomatenblokjes 5 min mee. Kook ondertussen de peen in 10 min. beetgaar.
Bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gehaktballetjes bij de saus en verwarm 2 min. Voeg de yoghurt toe en verwarm 1 min. zonder te koken. Serveer de gehaktballetjes met de peen en het brood.
Gehaktballetjes in yoghurtsaus
Verdraaid lekker, ballen uit India. Zachtromig geserveerd met naanbrood en peentjes.
- serveertipMeng 1 el gebakken currypasta met 4 el Griekse yoghurt. Lekker bij bloemkoolroosjes.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Gehaktballetjes in yoghurtsaus
Verdraaid lekker, ballen uit India. Zachtromig geserveerd met naanbrood en peentjes.

hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng het gehakt met 1/3 van de currypasta, peper en zout. Vorm kleine balletjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 min. gaar. Neem ze uit de pan.
Snipper ondertussen de ui en snijd de winterpeen in plakken. Bak de rest van de currypasta en de ui 3 min. in het bakvet. Bak de tomatenblokjes 5 min mee. Kook ondertussen de peen in 10 min. beetgaar.
Bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gehaktballetjes bij de saus en verwarm 2 min. Voeg de yoghurt toe en verwarm 1 min. zonder te koken. Serveer de gehaktballetjes met de peen en het brood.
serveertip:Meng 1 el gebakken currypasta met 4 el Griekse yoghurt. Lekker bij bloemkoolroosjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g half-om-halfgehakt
3 el milde Indiase currypasta
25 g ongezouten roomboter
2 uien
500 g winterpeen
400 g tomatenblokjes
4 naanbroden knoflook & koriander
200 ml magere yoghurt