Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de slagroom, nootmuskaat en peper en zout toe. Laat 5 min. inkoken tot de hoeveelheid slagroom is gehalveerd. Snijd de artisjokharten in vieren en voeg toe. Giet de pasta af en schep door het mengsel. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Doe de tomaten erbij en warm nog 1 min. door.
Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg op elk bord 2 halve eieren.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Gerelateerde recepten
Tagliatelle met artisjok en ei

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de slagroom, nootmuskaat en peper en zout toe. Laat 5 min. inkoken tot de hoeveelheid slagroom is gehalveerd. Snijd de artisjokharten in vieren en voeg toe. Giet de pasta af en schep door het mengsel. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Doe de tomaten erbij en warm nog 1 min. door.
Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg op elk bord 2 halve eieren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g tagliatelle
4 eieren
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 bekertje slagroom
1 mespunt nootmuskaat
1 blik artisjokharten
1 zak spinazie
1 bakje cherrytomaten