Risotto met kalfssaucijs

Liefde en geduld: dat zijn de ingrediënten voor deze Italiaanse klassieker.

520 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de kippenbouillontabletten met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 x 1 cm. Verwijder het vel van de kalfssaucijzen en snijd het worstvlees in stukjes.

  2. Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de risotto toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de worst 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de risotto van het vuur. Meng de worst en courgette erdoor en rasp de gele schil van de citroen erboven. Schep om en laat 3 min. afgedekt staan.

  • combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Risotto met kalfssaucijs maken

    Instructievideo - 06:29 min.

Risotto met kalfssaucijs

Liefde en geduld: dat zijn de ingrediënten voor deze Italiaanse klassieker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig