Rode curry kipspiesjes met pindasaus

220 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Satéstokjes in water weken. Plakjes vlees in lengte halveren. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. In platte schaal currypasta mengen met limoensap, rasp, vissaus en basterdsuiker. Vlees erin leggen. Koriander fijnhakken en erover strooien. Ca. 1 uur afgedekt in koelkast zetten, halverwege keren.

  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees in 2 à 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Lekker met satay saus (of zie tip).

  • algemeenPindasaus: In 1 dl kokend water 1 zakje santen (30 g) oplossen. 1 Eetlepel rode currypasta (potje) erdoor roeren en op hoog vuur ca. 1 minuut al roerend verhitten. 1 Eetlepel vissaus (fles), 1 theelepel laos, 2 eetlepels limoensap en 1 eetlepel bruine basterdsuiker toevoegen. 4 Eetlepels pindakaas met stukjes noot erdoor roeren. Met ca. 1/2 dl water tot sausdikte verdunnen, met vissaus op smaak brengen en warm serveren.

Rode curry kipspiesjes met pindasaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig