Snijd de kipfilet en chorizo in kleine blokjes. Snijd de paprika's in dunne reepjes en knip de bieslook in stukjes. Boen de sinaasappel schon en rasp de oranje schil er af. Pers vervolgens een halve sinaasappel uit.
Schep in een schaal de kipstukjes met de chorizo, paprika, bieslook, geraspte sinaasappelschil, het sap en de olijfolie door elkaar. Verhit per persoon in een gourmetstelletje wat olijfolie. Doe per persoon 3 eetlepels van het kipmengsel in het pannetje. Schep af en toe het kipmengels om tot de kip door en door gaar is.Voeg eventueel zout en peper toe.
- algemeenKindertip: Vervang de chorizo door blokjes gekookte worst en voeg eventueel wat paprikapoeder toe.
Gerelateerde recepten
Kipblokjes met chorizo en paprika

bijgerecht
6 personen
200 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet en chorizo in kleine blokjes. Snijd de paprika's in dunne reepjes en knip de bieslook in stukjes. Boen de sinaasappel schon en rasp de oranje schil er af. Pers vervolgens een halve sinaasappel uit.
Schep in een schaal de kipstukjes met de chorizo, paprika, bieslook, geraspte sinaasappelschil, het sap en de olijfolie door elkaar. Verhit per persoon in een gourmetstelletje wat olijfolie. Doe per persoon 3 eetlepels van het kipmengsel in het pannetje. Schep af en toe het kipmengels om tot de kip door en door gaar is.Voeg eventueel zout en peper toe.
algemeen:Kindertip: Vervang de chorizo door blokjes gekookte worst en voeg eventueel wat paprikapoeder toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
250 g scharrelkipfilets
100 g chorizo
150 g gegrilde paprika's in pot
25 g verse bieslook
1 sinaasappel
2 el olijfolie
2 el olijfolie