Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de winterpeen en bleekselderij 4 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Ontdooi de spinazie in een steelpan op hoog vuur.
Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schep weer tomatensaus op de lasagnebladen, verdeel 1/4 van de uitgelekte tonijn erover en schep daar 1/4 van de spinazie op. Bedek met lasagnebladen. Maak zo nog 3 lagen. Snijd mozzarella in dunne plakjes, bedek de bovenste laag ermee. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.
Lasagne met tonijn
Deze lasagne bevat lekker veel groenten: winterpeen, bleekselderij en spinazie à la crème.
- combinatietipLekker met een groene salade.
- combinatietipBleekselderij is ook lekker door aardappel-puree (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Romige spinazielasagne maken
Instructievideo - 00:44 min.
Lasagne met tonijn
Deze lasagne bevat lekker veel groenten: winterpeen, bleekselderij en spinazie à la crème.

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de winterpeen en bleekselderij 4 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Ontdooi de spinazie in een steelpan op hoog vuur.
Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schep weer tomatensaus op de lasagnebladen, verdeel 1/4 van de uitgelekte tonijn erover en schep daar 1/4 van de spinazie op. Bedek met lasagnebladen. Maak zo nog 3 lagen. Snijd mozzarella in dunne plakjes, bedek de bovenste laag ermee. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.
combinatietip:Lekker met een groene salade.
combinatietip:Bleekselderij is ook lekker door aardappel-puree (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g winterpeen
4 stengels bleekselderij
3 el traditionele olijfolie
800 g tomatenblokjes
450 g diepvries bladspinazie à la crème
250 g verse lasagnebladen
320 g tonijnmoot in olijfolie
125 g mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)