Snijd een klein kapje mét kroontje van de tomaten en houd apart. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten uit de tomaten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Snijd de komkommer en avocadovlees in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de aspergetips in stukjes van ½ cm. Snijd bieslook fijn. Meng de komkommer, avocado, asperge, bieslook en mayonaise in een kom. Breng op smaak met peper, zout en wat druppels Tabasco. Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling. Verdeel de tomaten en veldsla over de borden.
Gevulde tomaten
Lekker romig door de avocado met een pittige surprise van tabasco.
- bereidingstipJe kunt de tomaten 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Gerelateerde recepten
Gevulde tomaten
Lekker romig door de avocado met een pittige surprise van tabasco.

voorgerecht
4 personen
190 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd een klein kapje mét kroontje van de tomaten en houd apart. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten uit de tomaten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Snijd de komkommer en avocadovlees in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de aspergetips in stukjes van ½ cm. Snijd bieslook fijn. Meng de komkommer, avocado, asperge, bieslook en mayonaise in een kom. Breng op smaak met peper, zout en wat druppels Tabasco. Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling. Verdeel de tomaten en veldsla over de borden.
bereidingstip:Je kunt de tomaten 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 trostomaten
1 avocado
½ komkommer
100 g aspergetips
13 g verse bieslook
2 el mayonaise
2 druppels tabasco
75 g veldsla