Wildbouillon met gerookte eendenborst

205 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Sinaasappel goed schoonboenen onder koud stromend water en 2 dunne stukjes schil afsnijden (rest wordt niet gebruikt). In pan fond met dezelfde hoeveelheid water en sinaasappelschil aan de kook brengen en ca. 10 minuten op laag vuur laten trekken. Intussen eendenborstfilet in smalle reepjes snijden. Paprika's in kleine stukjes snijden. Peterselie fijn knippen. Sinaasappelschil uit bouillon verwijderen. Bouillon op smaak brengen met sherry, zout en peper. Filet, paprika en peterselie over vier borden verdelen. Wildbouillon erover scheppen.

  • algemeenDe sherry kunt u vervangen door eenzelfde hoeveelheid port of 1 eetlepel balsamicoazijn. De plakjes eendenborst kunt u ook eerst kort krokant bakken en vervolgens in stukjes snijden. Vervang de paprika eventueel door 2 in repen gesneden en kort gebakken oesterzwammen.

Wildbouillon met gerookte eendenborst

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig