Pers de citroen uit. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het citroensap toe en laat afkoelen. Snijd de kalkoen in 12 plakken (3 stuks per persoon). Meng door het botermengsel en laat 15 min. afgedekt staan (de boter stolt weer, maar dat mag).
Besprenkel de bosui en de puntpaprika met de olie. Rooster de kalkoen en de puntpaprika in 6 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min.
Snijd ondertussen de knoflook zeer fijn. Meng de citroenmayonaise met de knoflook en het paprikapoeder. Serveer de kalkoen met de aioli in een apart schaaltje.
Kalkoen met aioli
Spaans genieten met deze heerlijke dip. Liefst met een glaasje wijn erbij.
Paprika's roosteren en ontvellen
Instructievideo - 01:07 min.
Gerelateerde recepten
Kalkoen met aioli
Spaans genieten met deze heerlijke dip. Liefst met een glaasje wijn erbij.

bijgerecht
4 personen
420 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Pers de citroen uit. Smelt de boter in een steelpan. Voeg het citroensap toe en laat afkoelen. Snijd de kalkoen in 12 plakken (3 stuks per persoon). Meng door het botermengsel en laat 15 min. afgedekt staan (de boter stolt weer, maar dat mag).
Besprenkel de bosui en de puntpaprika met de olie. Rooster de kalkoen en de puntpaprika in 6 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Rooster de bosui 3 min.
Snijd ondertussen de knoflook zeer fijn. Meng de citroenmayonaise met de knoflook en het paprikapoeder. Serveer de kalkoen met de aioli in een apart schaaltje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ citroen
40 g ongezouten roomboter
400 g kalkoenfilets
6 bosuien
1 zakje rode puntpaprika
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
4 el citroenmayonaise
1 tl paprikapoeder