Rabarbermuffins

Rabarber + havermout = muffin!

155 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 10 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Halveer de rabarber en snijd ze in de lengte in 3 smalle repen. Snijd de repen in stukjes van 1 cm.

  3. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit en doe in een kom.

  4. Voeg de basterdsuiker, het ei, de olie en melk toe aan het merg en klop met een garde tot een glad mengsel. Voeg de rabarber toe en roer door.

  5. Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg de havermout toe en schep met een houten lepel voorzichtig door het beslag. Doe de papieren vormpjes in de vorm en verdeel het beslag erover. Bestrooi met 2 el basterdsuiker en 1 tl havermout en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Lekker!

  • Rabarbermuffins

    Instructievideo - 02:09 min.

  • Rabarber bereiden

    Instructievideo - 01:54 min.

Rabarbermuffins

Rabarber + havermout = muffin!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig