Maak de paprika schoon en snijd met de sjalot, tomaten en het brood in grove stukken. Schil de komkommer en snijd 1 helft in stukken van 3 cm.
Doe de paprika, sjalot, tomaat en het brood met de stukken komkommer, de knoflook, azijn, chilivlokken, het zout, ⅚ van de olie en het water in de blender of keukenmachine. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper. Dek de gazpacho af met vershoudfolie en laat in 1 uur koud worden in de koelkast.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en snijd de rest van de komkommer in kleine blokjes van 0.5 cm. Verdeel de soep over kleine (cocktail)glazen. Spoel de garnalen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Gazpacho met Hollandse garnalen
Gazpacho (Spaanse koude soep) krijgt een Nederlands elementje dankzij de Hollandse garnalen. Een fijn voorgerecht met best of both worlds.
- bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meenemen? Bewaar de soep in een thermosfles. Daarin blijft hij koud.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gazpacho maken
Instructievideo - 05:02 min.
Gazpacho met Hollandse garnalen
Gazpacho (Spaanse koude soep) krijgt een Nederlands elementje dankzij de Hollandse garnalen. Een fijn voorgerecht met best of both worlds.

voorgerecht
4 personen
220 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd met de sjalot, tomaten en het brood in grove stukken. Schil de komkommer en snijd 1 helft in stukken van 3 cm.
Doe de paprika, sjalot, tomaat en het brood met de stukken komkommer, de knoflook, azijn, chilivlokken, het zout, ⅚ van de olie en het water in de blender of keukenmachine. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper. Dek de gazpacho af met vershoudfolie en laat in 1 uur koud worden in de koelkast.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en snijd de rest van de komkommer in kleine blokjes van 0.5 cm. Verdeel de soep over kleine (cocktail)glazen. Spoel de garnalen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
bewaartip:Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meenemen? Bewaar de soep in een thermosfles. Daarin blijft hij koud.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode puntpaprika
½ sjalot
250 g trostomaten
1 snee wit vloerbrood
½ komkommer
1 teen knoflook
1½ el rodewijnazijn
¼ tl chilivlokken
½ tl zout
60 ml milde olijfolie
125 ml water
10 g verse platte peterselie
200 g verse Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
vershoudfolie
glazen (250 ml)