Gazpacho met Hollandse garnalen

Gazpacho (Spaanse koude soep) krijgt een Nederlands elementje dankzij de Hollandse garnalen. Een fijn voorgerecht met best of both worlds.

220 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur wachten

licht pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de paprika schoon en snijd met de sjalot, tomaten en het brood in grove stukken. Schil de komkommer en snijd 1 helft in stukken van 3 cm.

  2. Doe de paprika, sjalot, tomaat en het brood met de stukken komkommer, de knoflook, azijn, chilivlokken, het zout, ⅚ van de olie en het water in de blender of keukenmachine. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper. Dek de gazpacho af met vershoudfolie en laat in 1 uur koud worden in de koelkast.

  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn en snijd de rest van de komkommer in kleine blokjes van 0.5 cm. Verdeel de soep over kleine (cocktail)glazen. Spoel de garnalen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  • bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meenemen? Bewaar de soep in een thermosfles. Daarin blijft hij koud.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Gazpacho maken

    Instructievideo - 05:02 min.

Gazpacho met Hollandse garnalen

Gazpacho (Spaanse koude soep) krijgt een Nederlands elementje dankzij de Hollandse garnalen. Een fijn voorgerecht met best of both worlds.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig