Griekse aardappelsalade
De dragon geeft de salade een licht anijsachtige smaak.
Aan de slag
Schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. en kook in water met zout in 10 min. gaar. Giet af, doe in een ruime kom en laat in 10 min. afkoelen tot lauwwarm.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Laat de kaasblokjes uitlekken en meng met de komkommer en tomaat door de aardappel.
Rasp de gele schil van de citroen. Meng de yoghurt, dragon en het citroenrasp in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de yoghurtdressing voorzichtig door de aardappelsalade en serveer.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Griekse aardappelsalade
De dragon geeft de salade een licht anijsachtige smaak.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_070445_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. en kook in water met zout in 10 min. gaar. Giet af, doe in een ruime kom en laat in 10 min. afkoelen tot lauwwarm.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Laat de kaasblokjes uitlekken en meng met de komkommer en tomaat door de aardappel.
Rasp de gele schil van de citroen. Meng de yoghurt, dragon en het citroenrasp in een kommetje. Pers de knoflook erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de yoghurtdressing voorzichtig door de aardappelsalade en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg vastkokende aardappel
1 komkommer
4 trostomaten
300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
1 citroen
3 el Griekse yoghurt
2 tl dragon
1 teen knoflook