Verhit de boter in een pan. Snipper ondertussen de ui en voeg toe. Fruit 3 min. Snijd de knoflook fijn en fruit 2 min. mee. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Scheur de slabladeren in stukken en voeg toe aan de risotto. Roer tot de sla net geslonken is en zet het vuur uit. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de garnalen door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer direct.
Risotto met kropsla en garnalen
Bijzonder: verse kropsla door de warme risotto!
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Gerelateerde recepten
Risotto met kropsla en garnalen
Bijzonder: verse kropsla door de warme risotto!

hoofdgerecht
4 personen
410 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een pan. Snipper ondertussen de ui en voeg toe. Fruit 3 min. Snijd de knoflook fijn en fruit 2 min. mee. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Scheur de slabladeren in stukken en voeg toe aan de risotto. Roer tot de sla net geslonken is en zet het vuur uit. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de garnalen door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
30 g ongezouten roomboter
2 uien
2 tenen knoflook
300 g risottorijst
1 l kippenbouillon van tablet
1 kropsla
25 g verse bieslook
250 g verse roze garnalen