'Indische' gehaktballetjes met zoete saus

Voor als je van een beetje pittig houdt.

425 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

licht pittig

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng het gehakt met de pindakaas, sambal en de helft van de ketjap. Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.

  2. Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.

  3. Meng de rest van de ketjap met de chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.

  • combinatietipNeem in een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker broodje bal onderweg.
  • bewaartipJe kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Gehaktballetjes in tomatensaus maken

    Instructievideo - 00:44 min.

'Indische' gehaktballetjes met zoete saus

Voor als je van een beetje pittig houdt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig