Meng het gehakt met de pindakaas, sambal en de helft van de ketjap. Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.
Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.
Meng de rest van de ketjap met de chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.
'Indische' gehaktballetjes met zoete saus
Voor als je van een beetje pittig houdt.
- combinatietipNeem in een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker broodje bal onderweg.
- bewaartipJe kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Gehaktballetjes in tomatensaus maken
Instructievideo - 00:44 min.
Gerelateerde recepten
'Indische' gehaktballetjes met zoete saus
Voor als je van een beetje pittig houdt.

4 personen
425 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Meng het gehakt met de pindakaas, sambal en de helft van de ketjap. Draai er 16 balletjes (voor 4 personen) ter grootte van een walnoot.
Bak de balletjes zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat in ca. 1 uur afkoelen.
Meng de rest van de ketjap met de chilisaus. Serveer de balletjes met de saus.
combinatietip:Neem in een afsluitbaar doosje mee, samen met een paar zachte puntjes, voor een lekker broodje bal onderweg.
bewaartip:Je kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g half-om-halfgehakt
6 el ketjap
3 el pindakaas met stukjes noot
2 tl sambal oelek
3 el zoete chilisaus