Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en schelpen die openstaan. Laat de mosselen 5 min. in het water liggen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in de mosselpan en bak de knoflook en sjalot 1 min. Voeg de roerbakmix toe, schep om en bak 3 min.
Laat ondertussen de mosselen uitlekken. Voeg de mosselen en het bier toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder dichte schelpen. Serveer de mosselen in de pan.
Mosselen met bier
Gebruik eens bier in plaats van wijn bij het koken van de mosselen. Net zo lekker!
- combinatietipLekker met frites.
- variatietipVariatie 1: op z'n Provençaals. Voeg bij stap 2 in plaats van knoflook, sjalot en Italiaanse roerbakmix 1 in plakjes gesneden venkelknol en 1 rode ui in halve ringen toe. Voeg bij stap 3 in plaats van het bier 50 ml pastis (anijsdrank, fles 700 ml, slijter) en 1 bekertje slagroom (125 ml) toe.
- variatietipVariatie 2: met spek en tomatensaus. Voeg bij stap 2 naast de knoflook en sjalot 125 g magere spekreepjes (duopak 250 g), 125 g in plakjes gesneden winterpeen en 3 stengels bleekselderij in stukjes toe. Laat de Italiaanse roerbakmix achterwege. Voeg bij stap 3 in plaats van het bier 150 ml tomatensap (pak 1 liter) toe.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Gerelateerde recepten
Mosselen met bier
Gebruik eens bier in plaats van wijn bij het koken van de mosselen. Net zo lekker!

4 personen
260 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en schelpen die openstaan. Laat de mosselen 5 min. in het water liggen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in de mosselpan en bak de knoflook en sjalot 1 min. Voeg de roerbakmix toe, schep om en bak 3 min.
Laat ondertussen de mosselen uitlekken. Voeg de mosselen en het bier toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder dichte schelpen. Serveer de mosselen in de pan.
combinatietip:Lekker met frites.
variatietip:Variatie 1: op z'n Provençaals. Voeg bij stap 2 in plaats van knoflook, sjalot en Italiaanse roerbakmix 1 in plakjes gesneden venkelknol en 1 rode ui in halve ringen toe. Voeg bij stap 3 in plaats van het bier 50 ml pastis (anijsdrank, fles 700 ml, slijter) en 1 bekertje slagroom (125 ml) toe.
variatietip:Variatie 2: met spek en tomatensaus. Voeg bij stap 2 naast de knoflook en sjalot 125 g magere spekreepjes (duopak 250 g), 125 g in plakjes gesneden winterpeen en 3 stengels bleekselderij in stukjes toe. Laat de Italiaanse roerbakmix achterwege. Voeg bij stap 3 in plaats van het bier 150 ml tomatensap (pak 1 liter) toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 kg verse mosselen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
400 g verse Italiaanse roerbakgroente
330 ml blond bier