Preistamppot met gedroogde tomaatjes

360 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Maak de aardappelen schoon, snijd in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een (soep)pan en bak de zongedroogde tomatenreepjes, aardappelblokjes en prei 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.

  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

  3. Stamp de aardappelen en prei met de pureestamper tot een puree. Roer de peterselie en crème fraîche erdoor zodat er een smeuïge stamppot ontstaat. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met runderchipolata.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Preistamppot met gedroogde tomaatjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig