Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en bak het gehakt in 5 min. rul. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in kwarten. Voeg de uit toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
Voeg de tomatenpuree, champignons, kruidnagels, azijn, het bouillon¬tablet en het water toe. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de gehakthachee. Lekker met sperziebonen.
Eenvoudige hachee met rijst
Hachee bereiden kan uren duren, maar dit recept is in een halfuurtje gepiept!
- bewaartipU kunt de gehakthachee 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- serveertipMaak een dubbele portie hachee en serveer deze de volgende dag als ovenschotel onder een laag (kant-en-klare) aardappelpuree.
Gerelateerde recepten
Eenvoudige hachee met rijst
Hachee bereiden kan uren duren, maar dit recept is in een halfuurtje gepiept!

hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en bak het gehakt in 5 min. rul. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in kwarten. Voeg de uit toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
Voeg de tomatenpuree, champignons, kruidnagels, azijn, het bouillon¬tablet en het water toe. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de gehakthachee. Lekker met sperziebonen.
bewaartip:U kunt de gehakthachee 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
serveertip:Maak een dubbele portie hachee en serveer deze de volgende dag als ovenschotel onder een laag (kant-en-klare) aardappelpuree.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g rundergehakt
4 uien
250 g champignons
140 g tomatenpuree
3 kruidnagels
1 el azijn
1 runderbouillonblokje
300 ml water
300 g zilvervliesrijst