Wittewijn-peterseliesaus

300 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de sjalotten en wijn in een steelpan en kook in 8 min. in op middelhoog vuur tot er nog ca. 1 juslepel wijn over is.

  2. Zeef de sjalotten uit de wijn en doe de wijn terug in de pan. Zet de pan op laag vuur en klop met een garde 1 voor 1 de blokjes boter door de wijn. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Lekker met gebakken of gestoomde vis en rijst.

  • algemeenDe rest van de peterselie is te gebruiken voor een kruidenboter. Meng 1 geperste teen knoflook met 100 g boter en de peterselie.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wittewijn-peterseliesaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig