Doe de sjalotten en wijn in een steelpan en kook in 8 min. in op middelhoog vuur tot er nog ca. 1 juslepel wijn over is.
Zeef de sjalotten uit de wijn en doe de wijn terug in de pan. Zet de pan op laag vuur en klop met een garde 1 voor 1 de blokjes boter door de wijn. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Lekker met gebakken of gestoomde vis en rijst.
- algemeenDe rest van de peterselie is te gebruiken voor een kruidenboter. Meng 1 geperste teen knoflook met 100 g boter en de peterselie.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Wittewijn-peterseliesaus

bijgerecht
4 personen
300 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de sjalotten en wijn in een steelpan en kook in 8 min. in op middelhoog vuur tot er nog ca. 1 juslepel wijn over is.
Zeef de sjalotten uit de wijn en doe de wijn terug in de pan. Zet de pan op laag vuur en klop met een garde 1 voor 1 de blokjes boter door de wijn. Breng op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. Lekker met gebakken of gestoomde vis en rijst.
algemeen:De rest van de peterselie is te gebruiken voor een kruidenboter. Meng 1 geperste teen knoflook met 100 g boter en de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sjalotten
200 ml zoete witte wijn
150 g koude boter
½ bakje platte peterselie