Kalfstajine met venkel, saffraan en amandelen

480 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur 10 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ui en knoflook pellen en snipperen. Kalfslapjes in blokjes van ca. 3 cm snijden en bestrooien met peper. Onderkant en steeltjes van venkel verwijderen en venkel in 8 gelijke parten snijden. Sinaasappel uitpersen. In (stoof)pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 1 minuut bakken. Vlees toevoegen en in ca. 4 minuten al omscheppend lichtbruin bakken. Venkel, sinaasappelsap, tomaten met sap, bouillontablet en 1 dl water toevoegen en vocht op matig vuur aan de kook brengen. Zodra vocht kookt, vuur lager draaien en saffraan toevoegen. Met deksel schuin op pan vlees in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar stoven, af en toe doorscheppen. Intussen in droge koekenpan amandelen lichtbruin roosteren. Munt fijnhakken. Kalfstajine op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met geroosterde amandelen en munt. Serveren met couscous.

Kalfstajine met venkel, saffraan en amandelen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig