Pompoenrisotto met salie en Parmezaan

605 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de peen en pompoen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Verhit 25 g boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de knoflook 1 min. Voeg de groenten toe en bak 5 min.

  2. Voeg de salie en rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Schenk de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

  3. Neem de pan van het vuur, voeg de rest van de boter en 50 g kaas toe. Doe de deksel op de pan en laat 2 min. staan. Schep de risotto om en verdeel met de kip over 4 borden. Bestrooi met de rest van de kaas en serveer direct.

  • Risotto maken

    Instructievideo - 04:45 min.

Pompoenrisotto met salie en Parmezaan

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig