Snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 min. Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed door en stoof met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur.
Spoel ondertussen de kapucijners in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de boerenkoolstof en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boerenkool-bonenstoof met braadworst
Het ideale gerecht als je stevige trek hebt. De boerenkool krijgt tijdens het stoven extra smaak dankzij het succesduo knoflook en rozemarijn.
- variatietipVervang de boerenkool in dit recept eens door Italiaanse cavolo nero (palmkool, zak 200 g). Deze palmkool is steviger van structuur en sterker van smaak.
- bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.
Boerenkool-bonen-worststoof
Instructievideo - 02:16 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Boerenkool-bonenstoof met braadworst
Het ideale gerecht als je stevige trek hebt. De boerenkool krijgt tijdens het stoven extra smaak dankzij het succesduo knoflook en rozemarijn.

hoofdgerecht
4 personen
350 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 min. Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed door en stoof met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur.
Spoel ondertussen de kapucijners in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de boerenkoolstof en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:Vervang de boerenkool in dit recept eens door Italiaanse cavolo nero (palmkool, zak 200 g). Deze palmkool is steviger van structuur en sterker van smaak.
bewaartip:Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teen knoflook
240 g (scharrel)braadworsten
1 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde rozemarijn
800 g tomatenblokjes
300 g verse boerenkool
800 g jonge kapucijners in blik