Boerenkool-bonenstoof met braadworst

Het ideale gerecht als je stevige trek hebt. De boerenkool krijgt tijdens het stoven extra smaak dankzij het succesduo knoflook en rozemarijn.

350 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook fijn. Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het worstvlees toe en bak nog 5 min. Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes en boerenkool toe. Roer goed door en stoof met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur.

  2. Spoel ondertussen de kapucijners in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de boerenkoolstof en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • variatietipVervang de boerenkool in dit recept eens door Italiaanse cavolo nero (palmkool, zak 200 g). Deze palmkool is steviger van structuur en sterker van smaak.
  • bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.
  • Boerenkool-bonen-worststoof

    Instructievideo - 02:16 min.

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Boerenkool-bonenstoof met braadworst

Het ideale gerecht als je stevige trek hebt. De boerenkool krijgt tijdens het stoven extra smaak dankzij het succesduo knoflook en rozemarijn.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig