Zuurkool met kaascrumble

Een koude, gure winterdag vraagt om een oer-Hollandse zuurkoolschotel. Met als exotische verrassing: ananas

730 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in met boter. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal.

  2. Kneed van de bloem, boter en een klein beetje zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de zuurkool. Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

  • variatietipKneed door het deeg ook eens gedroogde kruiden als salie en tijm voor een meer kruidige smaak of gehakte walnoten voor een steviger structuur.
  • Zuurkool

    Instructievideo - 04:12 min.

Zuurkool met kaascrumble

Een koude, gure winterdag vraagt om een oer-Hollandse zuurkoolschotel. Met als exotische verrassing: ananas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig