Meng voor de saus de whisky, mayonaise, ketchup en tabasco in een kom. Breng op smaak met peper en zout en zet apart tot gebruik.
Snijd de tomaten in kwarten, doe in een kom en schep om met de rivierkreeftjes. Verdeel de rucola over de bodem van de glazen. Schep de rivierkreeftjes en tomaten erop. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de whiskysaus over de glazen en garneer met de bieslook.
Rivierkreeftjescocktail met whiskysaus
Perfecte start voor een etentje. De smaakmaker is de zelfgemaakte whiskysaus.
- variatietipEen nog chiquere cocktail? Gebruik dan Hollandse garnalen in plaats van rivierkreeftjes en cognac in plaats van whisky.
Gerelateerde recepten
Rivierkreeftjescocktail met whiskysaus
Perfecte start voor een etentje. De smaakmaker is de zelfgemaakte whiskysaus.

voorgerecht
4 personen
180 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng voor de saus de whisky, mayonaise, ketchup en tabasco in een kom. Breng op smaak met peper en zout en zet apart tot gebruik.
Snijd de tomaten in kwarten, doe in een kom en schep om met de rivierkreeftjes. Verdeel de rucola over de bodem van de glazen. Schep de rivierkreeftjes en tomaten erop. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de whiskysaus over de glazen en garneer met de bieslook.
variatietip:Een nog chiquere cocktail? Gebruik dan Hollandse garnalen in plaats van rivierkreeftjes en cognac in plaats van whisky.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el whisky
3 el mayonaise
1 el ketchup
1 tl tabasco
250 g cherrytomaten
250 g verse rivierkreeftjes
2 el verse bieslook
40 g pittige rucola
Dit heb je nodig
cocktailglazen