Gegrilde ananas met ijs en geroosterde kokos
Aan de slag
Breng 250 ml water, de suiker en de kruidnagels in een steelpan aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd ondertussen de ananas in 4 parten. Verwijder de harde kern met een mes en doe de parten in een bakje. Schenk de warme siroop erover. Laat minimaal 4 uur marineren. Rooster de kokos in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verhit een grillpan en gril de ananas 3 min. Keer halverwege. Serveer op elk bord een part ananas, een bol vanilleroomijs en bestrooi met de kokos.
Gegrilde ananas met ijs en geroosterde kokos
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008770_612x450_JPG.jpg)
nagerecht
null personen
210 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Breng 250 ml water, de suiker en de kruidnagels in een steelpan aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd ondertussen de ananas in 4 parten. Verwijder de harde kern met een mes en doe de parten in een bakje. Schenk de warme siroop erover. Laat minimaal 4 uur marineren. Rooster de kokos in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Verhit een grillpan en gril de ananas 3 min. Keer halverwege. Serveer op elk bord een part ananas, een bol vanilleroomijs en bestrooi met de kokos.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)200 g suiker
4 kruidnagels
½ ananas
2 el gemalen kokos
4 bollen vanilleroomijs
Dit heb je nodig
grillpan