Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten.
Snijd de bieslook fijn. Doe de garnalen in een kom met de bieslook en de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout. Schep de garnalen goed om en laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit een gourmet pannetje en bak in kleine porties op matige hitte gaar. Schep regelmatig om.
- variatietipEten er geen kinderen mee? Voeg voor extra pit 1 el sambal badjak toe aan de marinade.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Gemarineerde garnalen

bijgerecht
4 personen
155 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten.
Snijd de bieslook fijn. Doe de garnalen in een kom met de bieslook en de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout. Schep de garnalen goed om en laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit een gourmet pannetje en bak in kleine porties op matige hitte gaar. Schep regelmatig om.
variatietip:Eten er geen kinderen mee? Voeg voor extra pit 1 el sambal badjak toe aan de marinade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g diepvries zoutwatergarnalen
4 el verse bieslook
5 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
Dit heb je nodig
gourmetstel